Picture

Тази политика за поверителност се отнася за уеб сайтовете от корпоративната групана BT Collection. Политиката покрива обработката и защитата на лични данни съобразно изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (Регламента). Ние подчертаваме важността на неприкосновеността на личния живот и се ангажираме да спечелим доверието на нашите клиенти, като приемем високи стандарти за защита на личната информация. Нашите правила описват вида лична информация, която събираме и получаваме, обстоятелствата, при които събираме или получаваме личн аинформация, правилата и процедурите, които сме установили, очертаващи нейното използване и съхранение, както и споделянето на определени видове лична информация при определени ограничени обстоятелства, процедурите, които трябва да следвате, ако имате някакви въпроси или искания по отношение на личната ви информация или на нашите правила и процедури, както и данни за лицето, към което трябва да бъдат насочени такива въпроси или искания, както и средствата, с които да комуникирате с това лице. В тази политика BT Collection означава търговско дружество с наименование „Би ТиДевелопмент Сървисиз“ АД с ЕИК 131290015, с адрес 1574 София, ул. „Никола Тесла“№ 3, ет. 9 – администратор на лични данни (информация) и управляваща компания на търговски дружества, собственици на туроператори, хотелиери и оператор на ски-зона, а именно: „Балкантурист“ АД (туроператор), „Уин травъл“ ЕООД (туроператор), „Арбанаси палас“ ООД (хотелиер - хотел Арбанаси палас, с. Арбанаси), „Бороспорт“АД – оператор на ски-зоната в к.к. Боровец, „Гранд Хотел Варна“ АД (хотелиер -хотелски комплекс „Гранд Хотел Варна“, к.к. Св.Св. Константин и Елена), „Рила Боровец“ АД (хотелиер - хотел Рила, к.к. Боровец), „Хотел Интернационал“ АД (хотелиер – „Хотел, казино и тауър суитс“, к.к. Златни пясъци), „ТТръст АсетМениджмънт“ ООД (жил. Сграда „Албатрос“, к.к. Св.Св. Константин и Елена). В тази политика лични данни означава информация за Вас, която може да Ви идентифицира лично като например Вашите имена, личен идентификационен номер и документ за самоличност, домашен адрес, e-mail адрес или телефонен номер, и която не е обществено достъпна. Тя също така включва информация за предпочитанията на клиентите, когато такава информация се предоставя или записва от нас в процеса на предоставяне на услуги на физически лица.

1. Изпращайки резервация или ползвайки услугите ни. 2. При регистрация в нашата програма за лоялни клиенти. 3. Като посетите нашите уебсайтове или профилите ни в социалните мрежи Facebook, Instagram, както и профилите ни в специализирани туристически платформи като TripAdvisor и в сайтове за клиентски ревюта. По-долу ще очертаем вида на информацията, която обикновено се събира във всяко едно от тези обстоятелства, причините за това, как ще я използваме и как ще я съхраняваме

Когато правите резервация или заявка за услугите ни, е необходимо да ни предоставите Ваши лични данни, за да Ви идентифицираме, да се свържем с Вас и да обработим заявката Ви. Тази информация обикновено включва Вашите имена, адрес, телефонен номер, адрес на електронна поща, номера на кредитната Ви карта и датата на изтичане на валидността й, както и езиковите Ви предпочитания. Ако предпочитате да споделите тази информация с нас, може да включите и Вашите предпочитания относно предоставянето на услугата като тип стая, тип легло, видове допълнителни туристически услуги и др. Ако желаете Вашата покупка на услугите ни може да бъде призната в програмата за лоялност на трета страна, с която имаме взаимоотношения. За да направите това, ще изискаме да ни предоставите определена информация за потвърждение, като Вашия номер на членство в програмата на третата страна. Освен това понякога предлагаме и специални отстъпки, които могат да имат квалифицирани критерии, като например възраст. За да оценим допустимостта Ви до такива оферти и да обработим правилно резервацията Ви, трябва да регистрираме датата Ви на раждане по време на резервацията. Може да се наложи да предоставите персонална идентификация с датата си раждане, за да потвърдите това при регистрацията. BT Collection е семейство от компании, управляващи хотели и други активи, свързани с предоставянето на туристически услуги. Вашата лична информация се споделя с третата страна – дружеството собственик на хотела, в който възнамерявате да отседнете, или с дружеството, предоставящо други туристически услуги, и тези на неговите служители, ангажирани с предоставянето на услугата до Вас в степента, необходима за това и обработката на транзакцията. Всички дружества, които се управляват от BT Collection са приели и са се задължили да спазват условията на тази Политика за защита на личните данни. Понякога предлагаме пакети или други услуги, които включват трети страни. Ако участвате в такъв пакет или услуга, Вашата лична информация ще бъде споделена с тази трета страна до степента, необходима за предоставянето на тази услуга и обработката на заявката. Можем да използваме предоставената от Вас информация, за да Ви изпращаме оферти и информация за услугите на BT Collection и тези на избрани трети лица. Вашата информация няма да бъде предоставена директно на тези трети лица, а целият процес по получаване на офертите на трети лица и изпращането им към Вас ще бъде управляван от нас. Ако желаете да получавате такава информация можете да се абонирате за нашия newsletter като на нашите сайтове отбележите квадратчето за съгласие да получавате специални предложения от нас. Ако вече не желаете да получавате такива оферти и информация, можете да се отпишете по всяко време, като кликнете върху линка "Отписване" в самото съобщение. Всяко търговско съобщение от нас към Вас ще съдържа инструкции за отписване и линк „Отписване“.

Като клиент на BT Collection имате възможност да станете част от нашата програма за лоялни клиенти, наречена BT Fan. Предназначението на тази програма е да осигури по-висока степен на персонализация и по-качествено обслужване за своите членове. За да станете член ще бъде необходимо да ни предоставите допълнителна лична информация за себе си. Членството е доброволно и може да бъде прекратено по всяко време. Избирайки да се запишете, Вие се съгласявате с предоставянето и използването на Вашата лична информация, както е описано в Общите условия за членство. Моля, кликнете http://www.btcollection.com/request, за да видите Общите условия на програмата за лоялни клиенти.

Използваме "бисквитки" на нашите уебсайтове. "Бисквитките" са част от информацията, която интернет сайт прехвърля на твърдия Ви диск за целите на воденето на записи. Използването на "бисквитки" е индустриален стандарт - ще ги намерите почти навсякъде в Интернет. Нашите сайтове използват "бисквитки", за да разпознават посетителите, когато посетят отново съответния сайт. Щом знаем, че сте Вие, можем да персонализираме Вашето онлайн посещение и да го направим по-полезно и удобно за Вас. Възможно е също така да оценим съдържанието и услугите си и да подготвим уеб сайтовете си за посетителите на базата на друга информация, която събираме, като IP адреси, които са номера, присвоени на Вашия компютър, когато използвате Интернет, пикселни маркери (или ясни gif) вида на Интернет браузъра или операционната система, която използвате. Тази информация се събира съвкупно, но можем да я обвържем с личната Ви информация чрез използването на "бисквитки", както е описано по-горе. Ние използваме Google Analytics и Adobe Analytics, за да измерим как посетителите взаимодействат със съдържанието на нашите уебсайтове. Използваме и персонализирана аудитория във Facebook, за да поискаме от Facebook да Ви показва реклами, които са персонализирани на базата на взаимодействието Ви с нашите уебсайтове или нашите страници в социалната мрежа, и да измерваме как взаимодействате с тези реклами. Всички тези услуги използват "бисквитки" и подобни технологии, като например уеб маяци, маркери и вградени скриптове, за да записват информация за взаимодействието Ви с нашите уебсайтове. Допълнителна информация за това как тези услуги използват такива технологии може да бъде намерена на уебсайта на Google, уебсайта на Adobe и уебсайта на Facebook, както и на сайтовете на съответните доставчици като YouTube, Instagram, Twitter, TripAdvisor и др. Ако не искате да събираме данни, свързани с посещенията Ви на нашите уебсайтове,чрез Google Analytics, можете да се откажете, като инсталирате добавката за браузърза отказване от Google Analytics. Също така можете да се откажете от събирането на данни чрез Adobe Analytics, като посетите Център за поверителност на Adobe. Можете да се откажете от персонализираната аудитория в Facebook, като посетите страницата за отказване на Facebook и на другите доставчици.

1. За да установим и поддържаме отговорни търговски отношения с Вас и да Ви предоставяме качествено и непрекъснато обслужване. 2. За да разберем Вашите нужди, предпочитания и удовлетвореност от нашите услуги. Поддържаме отчетност на продуктите и услугите, които получавате от нас, и можем да поискаме допълнителна информация, за да можем да Ви обслужваме по-добре. Например, можем да регистрираме Вашето предпочитание за тип стая, вид съпътстваща туристическа услуга и др., както и да поискаме от Вас да попълните in-stay и post-stay анкети. 3. За да разработваме, подобряваме, предлагаме на пазара или предоставяме нови продукти и услуги. Например, ние анализираме как използвате нашите услуги и в каква степен сте удовлетворени от тях, за да можем по-добре да разберем как да подобрим нашите услуги и съответно да повишим Вашата удовлетвореност от тях. 4. За да управляваме и развиваме нашия бизнес и операции. Например анализираме моделите на ползване на нашите услуги, за да можем да ги управляваме ефективно и да планираме бъдещ растеж. 5. За да охраняваме нашите обекти посредством системи за видеонаблюдение. 6. За да отговаряме на законовите и регулаторните изисквания.

1. Няма да обработваме или разкриваме Вашите лични данни за други цели освен посочените по-горе, освен с Вашето изрично съгласие за всяка отделна допълнителна цел. 2. Ще защитим Вашите лични данни със съответните технически и организационни мерки за сигурност. 3. Ще предприемем подходящи стъпки, за да защитим поверителността на Вашите лични данни, когато взаимодействаме с трети страни. 4. Ще се стремим да пазим Вашите лични данни и да ги поддържаме актуални за целите, посочени по-горе. 5. Ще удовлетворим в разумен срок всяка Ваша молба за достъп до Вашите лични данни.

Ние съхраняваме Вашите лични данни в електронен вид на собствени сървъри, находящи се на територията на Република България с високо ниво наинформационната сигурност. Ние не събираме, не обработваме и не разкриваме чувствителни лични данни, като раса, религия, или политическа принадлежност. Ние може да разкрием Вашите лични данни извън нашата група: 1. В случай, че продадем или закупим бизнес или активи, при което може да се наложи да разкрием личните Ви данни към продавача/купувача. 2. Ако бизнесът ни е закупен от трета страна, при което личните данни за всичкитени клиенти ще бъдат част от активите, които трансферираме към купувача. Тези трансфери ще бъдат съобразени с условията на конфиденциалност и защитана личните Ви данни и условията на поверителност ще бъдат запазени и валидни. Във всички други случаи ние ще обработваме, разкриваме или споделяме Вашите лични данни, единствено ако е изискуемо по закон или когато се изисква с цел да се съобразим със и да спазим изисквания на публични органи, действащи при законова компетентност.

Вие имате следните права по отношение обработването на Вашите лични данни:

1. Право да бъдете информиран.

2. Право на достъп.

3. Право на коригиране.

4. Право на изтриване.

5. Право да искате да се ограничи обработката .

6. Право на преносимост на данни.

7. Право на възражение.

8. Права във връзка с автоматизираното вземане на решения и профилиране (когато е приложимо). Запазваме си правото периодично да актуализираме тази политика, поради което Ви окуражаваме периодично да я преглеждате, за да установявате как обработваме и защитаваме Вашите лични данни. Ако имате въпроси относно нашата Политика за поверителност или желаете да отправите искане и да упражните права по отношение на Вашите лични данни, моля да се свържете с нашето длъжностно лице по защита на личните данни Ивайло Цветков на имейл icvetkov@bt-ds.com или да ни пишете на адрес: 1574 София, ул.„Никола Тесла“ № 3, ет. 9.

Настоящата информация се предоставя в изпълнение на чл. 12, ал. 4 от Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения, обнародван в ДВ, бр. 11 от 2 февруари 2023 г., в сила от 4 май 2023 г. („ЗЗЛПСПОИН“).

 

1.    Кой има право да подава сигнали?

·         настоящи или бивши работници и служители;

·         лица, работещи по граждански договор;

·         лица, упражняващи свободни професии или занаятчийска дейност;

·         доброволци и стажанти;

·         изпълнители, подизпълнители или доставчици;

·         кандидати за работа или участници в конкурси за заемане на определена длъжност, чието трудово правоотношение предстои да започне;

·         всички лица, на които в работен контекст им е станала известна информация за нарушения.

 

ВАЖНО! АНОНИМНИ СИГНАЛИ НЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ !

 

2.    За какви нарушения можете да подавате сигнали?

За нарушения на българското и европейското законодателство в различни области, сред които:

·         обществените поръчки;

·         общественото здраве;

·         безопасността на транспорта;

·         защитата на потребителите;

·         защитата на неприкосновеността на личния живот и личните данни;

·         сигурността на мрежите и информационните системи;

·         нарушения, свързани с трансгранични данъчни схеми;

·         извършено престъпление от общ характер;

·         трудовото законодателство;

·         законодателството, свързано с изпълнението на държавна служба;

·         правилата за заплащане на дължими публични държавни и общински вземания и др. области, посочени в ЗЗЛПСПОИН.

ВАЖНО! НЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ СИГНАЛИ ЗА НАРУШЕНИЯ, КОИТО НЕ ПОПАДАТ В ОБХВАТА НА ЗЗЛПСПОИН, КАКТО И СИГНАЛИ, ИЗВЪРШЕНИ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ.

 

3.    Как можете да подадете сигнал до „БОРОСПОРТ“ АД?

Може да подадете писмен сигнал чрез попълване на формуляр по образец, по някой от следните начини: 

·         лично, на нашия служител, отговарящ за сигналите;

·         по електронен път като го изпратите до следния e-mail: borosport@borovets-bg.com

·         по пощата или чрез куриерска услуга – на адреса на “ БОРОСПОРТ ” АД (2010, гр. Самоков, к.к. “БОРОВЕЦ”) с изрично посочване като адресат на пощенската/куриерската пратка отговорното лице по ЗЗЛПСПОИН или изписване върху пощенския плик/куриерската пратка на текст, който посочва, че съдържат сигнал по ЗЗЛПСПОИН.

 

ВАЖНО! СИГНАЛИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПОДПИСАНИ ОТ ЛИЦАТА, КОИТО ГИ ПОДАВАТ. ПРИ ПОДАВАНЕ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ, ФОРМУЛЯРЪТ СЕ ПОДПИСВА С КВАЛИФИЦИРАН ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС.

ВАЖНО! ФОРМУЛЯРЪТ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, А Е ЗА ВАШЕ УЛЕСНЕНИЕ И СЪДЪРЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ДАННИ, КОЯТО ТРЯБВА ДА ПОПЪЛНИТЕ. Ако Вашият сигнал не отговаря на някое от законовите изисквания, нашият служител, отговарящ за сигналите, ще Ви изпрати съобщение за отстраняване на допуснатите нередовности в 7-дневен срок от получаване на сигнала. Ако нередовностите не бъдат отстранени в този срок, сигналът заедно с приложенията към него ще Ви бъдат върнати.

Добре е да приложите всички писмени доказателства, с които разполагате. Също така, може да посочете лица, който биха могли да потвърдят съобщените данни или да представят допълнителна информация.

 

Може да подадете устен сигнал по някой от следните начини: 

·         на телефона на нашия служител, отговарящ за сигналите - 0886 227 000

·         на лична среща с нашия служител, отговарящ за сигналите, която сте уговорили предварително на посочения телефон.

В тези случаи нашият служител, отговарящ за сигналите, ще попълни данните във формуляра по образец и ще Ви даде възможност да проверите, коригирате и да се съгласите с текста от разговора в писмен вид, както и със съдържанието на формуляра като ги подпишете.

 

4.    Какво се случва след подаване на сигнала?

·         Ние ще потвърдим получаването му в срок до 7 дни и ще го регистрираме с уникален идентификационен номер. Ако сигналът не отговаря на изисквания на закона, ще Ви уведомим да отстраните нередовността в 7-дневен срок.

·         Ще бъде извършена проверка по сигнала от лице, което не е в конфликт на интереси.

·         В срок до три месеца от потвърждаване на получаването на сигнала, ще Ви предоставим обратна информация с резултатите от проверката и предприетите действия.

5.    Каква защита имат лицата, подаващи сигнали?

·         Лицата, които имат право да подават сигнали, както и свързаните с тях лица (напр. колеги и роднини), са защитени срещу неоснователно разкриване на самоличността им, освен в позволените от закона случаи.

·         Забранено е предприемане на ответни мерки срещу защитените лица, а именно: временно отстраняване от работа, уволнение, понижаване в длъжност, отрицателна оценка за работата, прилагане на имуществена и дисциплинарна отговорност, физическа и словесна принуда, заплаха, враждебност и накърняване на достойнството им, дискриминация и др.

6.    Какви са условията за предоставяне на защита?

·         Лицето, подаващо сигнал, трябва да има основателна причина да счита, че подадената информация за нарушението в сигнала е била вярна към момента на подаването и че тази информация попада в приложното поле на ЗЗЛПСПОИН; и

·         Сигналът за нарушение е подаден при условията и по реда на ЗЗЛПСПОИН.

ВАЖНО! ЛИЦАТА, ПОСОЧЕНИ В СИГНАЛА КАТО НАРУШИТЕЛИ, ИМАТ ПРАВО НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ ИМУЩЕСТВЕНИ И НЕИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ, КОГАТО Е УСТАНОВЕНО, ЧЕ СИГНАЛИЗИРАЩОТО ЛИЦЕ СЪЗНАТЕЛНО Е ПОДАЛО СИГНАЛ С НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ. 

 

7.    Как можете да подадете сигнал до КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ?

Комисията за защита на личните данни е Централният орган за външно подаване на сигнали. Можете да подадете своя сигнал и директно до нея по един от следните начини:

·         писмено:

¾     на e-mail: whistleblowing@cpdp.bg  

¾     по пощата на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

¾     чрез Системата за сигурно електронно връчване

 

·         устно – на място в КЗЛД на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

 

Бихте могли да използвате на образеца на Формуляр за регистриране на сигнал за подаване на информация за нарушения, който може да се изтегли от сайта на КЗЛД. Формулярът не е задължителен. В случай че решите да го използвате обаче, трябва да попълните само Част I – V включително и да го подпишете: при изпращане на формуляра по пощата – със саморъчен подпис; при изпращане по електронна поща – с квалифициран електронен подпис. 

Ако ползвате Системата за сигурно електронно връчване служителят на КЗЛД, отговарящ за разглеждането на сигнала, ще установи контакт с Вас с цел попълване на Формуляр за регистриране на сигнал за подаване на информация за нарушения съгласно ЗЗЛПСПОИН.